(nie)OFICJALNE Forum Szkolne
Czyli wszystko co w budzie zabronione.. :]
FAQ
Szukaj
Rejestracja
Profil
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum (nie)OFICJALNE Forum Szkolne Strona Główna
->
Wegetarianizm, ekologia, prawa zwierząt i kłótnie..
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Kategorie poczciwe
----------------
Forum/Ogłoszenia
Szkoła Ogólnie
Imprezy w malborku
Fora Klasowe
Outsaider
Ploty i Sekrety powszechnie znane
Hobby
----------------
Książki
Muzyka
Gry
Film
Humor
Sport
Gfdć
Wegetarianizm, ekologia, prawa zwierząt i kłótnie..
Forumowa Twórczość
MATURA/Przedmioty
----------------
Matematyka
Polski
Fizyka
Historia
Informatyka
Chemia
Języki obce
Inne
----------------
Inne
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Anda
Wysłany: Nie 15:33, 22 Paź 2006
Temat postu: Re: Halava
Komandos napisał:
Składniki:
0,5 szklanki kaszy manny, 4 łyżki masła, 0,5 szklanki cukru, 1,5 szklanki wody, dowolne bakalie i owoce
Przepis:
Kaszę praż na maśle przez 20-25 minut do złotego koloru, stale mieszając. W drugim garnku zagotuj wodę z cukrem. Uprażoną kaszę ostrożnie wrzuć do słodkiego syropu ciągle mieszając. Dodaj bakalie i pokrojone owoce, gotuj stale mieszając do chwili, aż masa będzie odchodzić od garnka a bakalie nie będą lepić się do ziarenek kaszy. Możecie dodać odrobinę soku z cytryny, wtedy halawa nie będzie taka słodka.
Życze smacznego
ja wolę sobie wyprodukować wg indyjskiego oryginalnego przepisu;P różni się to tym, że kasza jest namoczona przed smażeniem, i daje się wiecej masła niż do zwyczajnego prażenia. Jedyne "bakalie" jakie się daje to orzechy, natomiast nie żałuje się cynamonu, goździków i kardamonu.
a słodka być musi, tak co by wziąść kęs i się najeść ;P
Łoś
Wysłany: Wto 23:04, 18 Paź 2005
Temat postu:
<spadła>
<podniosła się>
dobre to jest jak jest nie prażone
Komandos
Wysłany: Sob 13:43, 15 Paź 2005
Temat postu:
Spadaj to jest dobre
Łoś
Wysłany: Pią 22:52, 14 Paź 2005
Temat postu:
prażona jest okropna,ale zwaczyjana mniemi mniemi:p
Komandos
Wysłany: Śro 16:17, 12 Paź 2005
Temat postu: Halava
Składniki:
0,5 szklanki kaszy manny, 4 łyżki masła, 0,5 szklanki cukru, 1,5 szklanki wody, dowolne bakalie i owoce
Przepis:
Kaszę praż na maśle przez 20-25 minut do złotego koloru, stale mieszając. W drugim garnku zagotuj wodę z cukrem. Uprażoną kaszę ostrożnie wrzuć do słodkiego syropu ciągle mieszając. Dodaj bakalie i pokrojone owoce, gotuj stale mieszając do chwili, aż masa będzie odchodzić od garnka a bakalie nie będą lepić się do ziarenek kaszy. Możecie dodać odrobinę soku z cytryny, wtedy halawa nie będzie taka słodka.
Życze smacznego
DaVinci
Wysłany: Pią 14:41, 07 Paź 2005
Temat postu: Przepisy ! ciekawe, proste, dobre i TANIE !
Nie musze chyba tłumaczyć!
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
Arthur Theme
Regulamin